PAKKO-MARIN TOUHUKKAANA 

Tilanne 25.3.2021   HAASTE ja VAIHTOEHTO  VALTIONEUVOSTOLLE


Laskin THL:n päivittäisen tilaston mukaan, että maaliskuun korkein lukema toistaiseksi oli 889 tapausta (vanhat + uudet). En vielä ole löytänyt selitystä mitä tämä vanhat ja uudet oikein tarkoittaa, mutta olettaisin että jo tietoon tulleet tapaukset ja viiveellä ilmoitetut tapaukset yhteenlaskettuna muodostavat tautitapausten kokonaismäärän. Päivitykset tapahtuvat noin vuorokauden viivellä. 

Joka tapauksessa: Mikäli THL:n raportointiin on lainkaan luottaminen, niin en tiedä mitä informaatiota valtioneuvosto saa, tai miten se informaationsa tulkitsee, mutta totuus on että tapausten määrä on laskenut -30% maaliskuun korkeimmasta lukemasta. 
Korkein lukema oli 15.3.2021  yhteensä 889 tapausta, matalin lukema toistaiseksi on ollut ma 21.3.2021  yhteensä 416 tapausta, mutta otin vertailuun eilisen toissapäivän tiistain lukeman, yhteensä 622, koska niillä main se on viime päivät ollut. 

889-622 = 267 tapausta vähemmän maaliskuun korkeimmasta lukemasta = -30% tapauksia vähemmän. 

Haastan siis valtioneuvoston, pääministeri Marinin sekä kansanedustuslaitoksen vastaan Suomen uskovaiset ja kaikki pelin poikki viheltää tahtovat.  Suomalaisia on pidetty hyvinä sotilaina, vahinko vain että historian kulussa suomalaisten piti kustantaa ja sotia naapurivaltojen valtapyrkimysten vuoksi. Älkäämme antako tämän kehityksen jatkua, riisto ei ole sen kauniimpaa vaikka se etelästäkin tulisi. 

Ja Suomi nousee, vaivoin ja hädin tuskin, mutta nousee. Ilman hillitöntä pakotehaluakin. 
Kolmekymmentä vuotta sitten sain käskyn ryhtyä harjoittelemaan. Jumalani mitä sain kestää! 




THL koronan tautitapausten graafi 


Outoa tosi outoa on tämä nykymeno tiedottamisessa. Uutsioidaan että pääministeri Marin on laittanut "koko arvovaltansa" sen eteen, että pakkotoimet toteutetaan. Sitähän olen teille yrittänyt kertoa koko ajan. 
Se miksi on mukamas pakko liittyy terveydenhoidon suosituksiin. 

En luottaisi enää THL:n selväpäisyyteen enkä näin ollen sen suosituksiinsakaan. Hallitus suositusten kuulemisineen ei osaa reagoida nykytilanteeseen, vaan lukee ennusmerkkejä kuin piru raamattua, itse asisass tie minkä nyrhjähtäneen ideologian mukaan. Mafiosovaltioita valmistaudutaan tukemaan monin eri tavoin, kun heille ensin on annettu tilaisuus luoda rahaa toisten hädällä. Sen sijaan että moraali kohdistuisi tällaisiin loiseläjiin ja yhteiskunnan rappeutmisiin, jatketaan jotain melko ikävää ja piittaamatonta linjaa, ja  mikä pahinta pahimman laatuinen julmuus naamioidaan, että omaksi parhaaksesi näin on tehtävä.. Tällainen on narsistisen persoonallisuushäiriön ajattelutapa. Leikki siitä on kaukana, narsisti kerää aina myötäilevän hovin ympärilleen. 

Olen varoittanut tässä hitlerismin synnystä. Itse asiassa Natsi-Saksa syntyi 1930-luvulla, kun kansa etsi pääsyä talousahdingosta ja halusi syntipukin ja oikeutuksen toimilleen. Nyt jos tuohon Marinin uhoon ei puututa, teillä on pian aika fasistinen rottayhteisö näköpiirissänne. Kun rottayhteisössä alkavat liikakansoituksen vuoksi moraalisäännökset murtua, ensimmäisenä uhrina ovat naiset, jotka vastareaktiona stressin ja turvattomuuden vuoksi lakkaavat lisääntymästä. Tästä kaikesta on jo esimerkkejä. En halua maalata piruja seinille, mutta olen realisti ja minulla on kykyä ennakoida tulevaa. Useimmiten on käynyt juuri niin kuin mitä sen olen nähnytkin käyvän. 

Eilisissä uutisissa sastuin näkemään Marinin esiintymisen julkisessa tiedosttamisessa. Hän viittilöi kuin liikennepoliisi viestin nyt on tie vapaa mennä. Ele oli harkitun hidastettu, ei tyypillinen, joten aivan varmaa on että sillä viestitettiin jotain muutakin kuin tunnetilaa. Ele ei ole tyupillinen Marinin retoriikkakeino. 

Ja miten ihmeessä MTV voi tietää tulokset ennen kuin THL?  Se tiesi tänään jo aamupäivällä sairastuneita olevan 730,  THL ei lukua ole vielä päivittänyt. Sitten: Minä en luottaisi lainkaan THL:n tilastoihin, koska ne ovat mitä sattuu graafissa. Sieltä esimerkiksi on rukattu pois kuolleiden määrä yleiskatsauksesta, ilmeiesesti siksi ettei viime päivinä noita kuolemia ole ollut, muutoinkin tilanne on kääntymässä parempaan suuntaan paitsi Pakko-Marinin silmissä, jonka mielipidettä ei muuta mikään. Eihän yleensäkään yksivaltiaat tai marionetit muuta mieltään, vaikka mikä olisi. Ja uskokaa nyt yksi alkeellinen asia edes. Rauhallisuus voi olla myös tunteettomuutta, kun ei piittaa muuten kuin retorisesti aivan muita tarkoitusperiä ajatellen kuin ihmisten hyvinvointia. 

Totta, virusta ja viruksia ei saada tällä toimella kuolemaan. Niitä tulee muitakin, ehkä pahempiakin, ehkä useamminkin. Ja ellei ihmisillä pitkän eristyksen takia ole enää vastustuskykyä, käy kuin tuhkarokon sairasteneelle. Immuniteetti heikkenee rajusti. Eli liian pitkä ja liian tiukka rajoittaminen voi koitua todella kohtalokkaaksi, jolloin kansaa kuolee kenenkään voimatta auttaa mitenkään. 

Minä pistän koko henkisen kapasiteettini ja arvovaltani tätä ilveilyä vastaan. Kello 12.00 rukoilkaamme. Viime kesän rajoitustoimet eivät olleet valtioneuvoston rajoitustoimien tai kesän ansiota. Rukous kuultiin. Siis kello 12.00 rukoilkaamme että tämä irvokas farssi saadaan loppumaan, jostain löytyy vielä selkärangan omaavia i


hmisiä riittävästi. Tämä ei ole oikeistopopulismia, olen puoluekannaltani ollut lähes koko ikäni puolueeton. Olen nytkin, mutta aidosti välitän kansan hädästä metatasolla. 



Siis laskussa on.  Miten paljon tietoja itse asiassa pimitetään ja vääristellään? Siihen meillä ei ole minkään laista mahdollisuutta tutustuta? 










Katso linkki 

https://yle.fi/uutiset/3-11854320 Marin kurkimekossaan. 

 

THL:n labiilia tiedottamista – tahallaanko?

 

Kirkkoretkellä hukkuneita Uukunniemellä, kuva Marita Råman

Yhä enenevässä määrin alan epäillä rukattua eli tarkoitushakuista manipuloivaa tiedottamista tässä koronakysymyksessä. Entisenä laatupäällikkönä olen haka löytämään poikkeamia, jos tarpeen. Myös sen mitä yritetään kaikin voimin kätkeä. Jo työni ensimetreillä havaitsin, että se mikä ei yksittäisinä massaan kätkettyinä tekoina näy, paljastuu armotta sarjana. Pitää olla vain kärsivällinen, laadunvahtaus on sellaista varaanin työtä. Raapaise, seuraa ja odota, niin saalis on valmis.  

Eilen Uutisissa sanottiin sairastuneiden laskeviin lukemiin: 430 uutta tapausta syyksi, että maanantaina usein lukemat ovat pienempiä. Tuo väite ei perustu mihinkään, ja on mitä toden näköisimmin tietoinen valhe.

Sillä jos viitsii vilkaista THL:n tiedotesivuja, niin kovasti mainostettu joka päivä päivittyvä koronagraafi ei ollutkaan päivittynyt maanantailta, vaikka koronatilanne lyhyesti olikin. Kas kun graafissa se näyttäisi ikävältä pääministerin tarkoitusperiin suhteutettuna.

Katsoin graafista, ja tosi on, maanantaisin lukemat ovat lähes poikkeuksetta viikosta korkeimmillaan, koska la-su luvut tulevat viiveellä ja viikonloppuna saatetaan tavata enemmän ihmisiä kuin normaalisti.

Kyllä minäkin melko saappaana ja tahdottomana suomalaisia pidän, mutta en nyt sentään vähä-älyisinä toisin kuin valtiovalta ja media. Tuskin keneltäkään on silti jäänyt Marinin tahtotila huomaamatta, hän haluaa sulkea Suomen vaikka väkisin ellei muuten onnistu.

Uutisoinneissa oli toinenkin outous, väkijoukko viikonlopun mielenosoituksesta ei voinut olla todenperäinen, kun sitä vertaa autenttisiin kuviin eli paikalla olleiden otoksiin. Meitä sumutetaan, tästä on tullut jonkun lainen pervo kilpailu, kuka osaa petkuttaa parhaiten ja ovelammin.

Sain pienenä monta kertaa selkääni, koska olin elävä valheenpaljastaja, ja toisin kuin monilla, koskaan tuo kyky oivaltaa asiain oikea laita ei minua jätätnyt. Tosin opin kyllä vaikenemaan. Ja vaikenin yhtäjaksoisesti yli kuusikymmentä vuotta. Mutta tämä alkaa olla liikaa, en ole koskaan pystynyt olemaan puuttumatta, jos silmieni edessä toiselle tehdään väkivaltaa.

Kansa on jo saatu oudon apaattiseen ja nahjusmaiseen tottelevaisuuden tilaan. Mitä te pelkäätte? Me kaikki kuollaan kuitenkin kuten Vygotski sen laulaa. Henkisesti varmemmin ja nopeammin kuin arvaattekaan ellette puutu asiaan NYT! EI valtioneuvoston kvasihuolelle, joka on juoni ties mille. Vaikuttaa siltä, että tuo ”huolellinen seuraaminen” ei vaikuta mitenkään päätöksiin, jotka on etukäteen suunniteltu, tapahtuipa mitä hyvänsä. Ja kokemuksesta tiedän, että tilastolliset luvut saadaan vaikuttamaan ihan siltä mitä tahtoo painottaa. 

 

Tilasto .graafin mukaan
ma 22.2.21                624 tapausta
ma 1.3.2021              869 tapausta
ma 8.3.2021              830 tapausta
ma  15.3.2021          886 tapausta
ma 22.3.2021           ei ilmoitusta graafissa 23.3. klo 9.34 mennessä

 


Päivitetty ma 22.3. klo 12.40

Suomen koronatilanne lyhyesti

  • Ilmoitettuja tapauksia yhteensä: 72 073 (+1 806*) 
    • La 20.3. ilmoitettiin 856 tapausta
    • Su 21.3. ilmoitettiin 520 tapausta
    • Ma 22.3. ilmoitettiin 430 tapausta 
Huomatkaa! Kuolleista ei puhuta mitään. 

Joten jatketaan. Olen keskittynyt, lauantaina rukoilin terveydenhotiohenkilöstön jaksamisen ja kuolevuuslukujen vähenemisen puolesta, sunnuntaina rukoilin tapausten vähenemisen puolesta. Maanantaina rukoilin kaikkien kanssarukoilijoitteni puolesta. Tänään rukoilen, että pakkotoimet saadaan estettyä ja Marinin yksivaltiuskehitys estettyä. 

Kello 12.00 Pääsiäisen vietto on pyhä juhla, mutta se on myös noitasapatin aikaa. 
Ei ole sattumaa, että pääsiäisen viettoa ja yhteen kokoontumista halutaan estää. Sillä yhteishengessä on voimaa, niin vapaaehtoisessa kuin pakkotoimin luodussakin. Tässä on nyt kyse hyvän ja pahan taistelusta. Keskittykää! 

 

Sunnuntaiaamun ajatuksia

 

Kaunis keväinen päivä loistelee pihapiiriin, puolilumiseen näkymään työhuoneen ikkunasta. Jostain syystä heräsin aamulla oopperaikävään. Tarkoitan kaipuuta eläviin esityksiin. Nettikokemus ei ole ollenkaan sama asia. Ehkäpä on niin, että todella on olemassa elävässä organismissa jotain yhteistä fluidia, jonka erikoisammattilaisia ovat esiintyvät taitelijat. Joistan taiteilijoista ja taitelijaryhmistä lähtee enemmän fluidia kuin toisista. Niin ole tuntenut.

Poikkeusoloissa olen alistunut lukemaan sanomalehitä, eli tässä tapauksessa Hesarin printtiversiota. Silleä osui silmiini varovaisia kriittisisä sävyjä poikkeuslain voimaantulosta, pykälistä 106 ja 107. Se siis on voimassa ilman sen kummempaa uutisointia!  Jutun mukaan Ylen aamussa pääminsiteri Marin oli kakaissut toiveensa olla yksivaltia, jonka käskystä kaikki hyppäävät, oli ehkä ironiaa. Mutta entäpä ellei ollut, vaan se oli puhdas lipsahdus? Sellainen merkittävä lapsus ovelalta ja vallanhimoiselta poliitikolta, jonka älyllinen kapasiteetti ja luonne ei yllä kokonaisuuksien hallintaa ja obsessio on vahva.  Hesarissa esitettiin myös itsekritiikkiä toimittajakunnan viime vuoden koronakevään hysteriasta ja koronahyppeestä, jossa keskityttiin kysymykseen mit, eli deskriptioon. Tuohon alkeelliseen ymmärtämisen tasoon, jota Kalevalassa Joukahainen edustaa, ja jota vanha Väinämöinen nimitti alkeistiedoksi, naisten anuruksi, lapsen tiedoksi, ja kheotti osoittamaan tietämystä syntyjä syviä puhumalla. Sillä jonkinlainen kilpalaulantahan sananvallasta tämä Marinin lue: valtioneuvoston vaatimus tiedotusyksinoikeudesta on. Rauhoitellaan kansaa, ettei poikkeuslakipykälästä ole otettu voimaan sisältöä koskevaa. Uskokoon ken haluaa, ellei vielä, niin asteittain siihen mennään ja siihen pyritään.

Poikkeusoloja kun eletään ja vastustavat äänen painot lisääntyvät, tämä sananvapauden suitsinta on klassinen keino pitää kansa hiljaisena ja mukamas tyytyväisen oloisena, kun kukaan ei valita. Ne, jotka epäilevät leimataan ”salaliittoteoreetikoiksi”.  Ehkä otan tuolta jargonilta terän pois heti alkuunsa. Valtiovalta itse tekee kaikkensa, että kaikenlaisia kuimmajaisia selityksiä väkisinkin syntyy. Osa niistä haitallisia. Korona varmastikin on todellista ja haitallista, mutta voi olla niinkin että jossain määrin tahallisesti jatkettua ja yllä pidettyä, kun ottaa huomioon nuo rokote-etenevät valtiot, jotia ovat Israel, Britannia, Yhdysvallat.

Rokotetiedottamista olen nimittänyt kaksoismorfologiaksi, jonka voisi tulkita kahdenlaisen totuuden taktiikaksi. Otetaan esimerkiksi rokotevastaisuus. Uhrataan paljon varoja rokotemyönteisyyden lisäämiskei, mutta kas, toisaalla valtiovalta on itse rokoteapuvastainen, kun se ei ponnekkaasti ole tarttunut mahdollisuuteen suoraan kauppaan Venäjän kanssa Sputnik-rojkotteesta. Asttra-Seneca kyllä kelpasi vähän vähemmän testattuna. Rokotteiden turvallisuuden väärittelyssä ei varmasti ole pelkästään lääketieteelliset kriteerit käytössä. Ja kun vouhkataan tuosta kansalaisten turvallisuudesta, niin totuushan on että tässä suorakauppakysymyskessä suomalaisia on sahattu silmään tuon tuosta. Kansalaiset saavat kuolla EU-kannattajien toimiin, kun EU-päätös on pyhä keinoja kaihtamatta.

Eilen oli kansainvälinen koronamielenosoituspäivä. Minulla on autenttinen todiste tapahtumain kulusta. Paikalla oli suhteellisen vähän porukkaa, mistään mellakasta ei voi puhuia. Varsin säyseästi kulku ja kokoontuminen turvaväleineen tapahtui. Uutisointi oli jokseenkin laimeaa. Uskoisin osaavani arvioida väkijoukkojen määrää ja kuvia on riittävästi. Sen mukaan paikalla ei mielestäni ollut neljääsataa henkilöä. Todennäköisemmin noin 250 henkilöä. Vääristelläänkö lukua, miten henkilöt laskettiin? Kuka arvioi? Poliisi, toimittajat vai jonkinlainen dronella tehty laskutoimitus riistanlaskennan tapaan.

Varokaa!  Pääminsiterin valtapyrkimykset voivat vaarantaa vakavasti elämäsi laadun pitkäksi aikaa, kuten hän on väläytellyt ja mahdollisesti joku taho jopa niin suunnitellutkin. Lehdistö voisi ivallisuuden sijasta tehdä juttuja salaliittojen väitteistä ja tutkivaa journalismia siitä, mitä ne väitteet sisältävät. Nyt kun journalsiteilla on pääministerin kanssa vuoden harjoittelujakso vastaamaan kysymykseen mitä? Koronasta on kyllä kirjoitettu mitä, mutta salaliittonäkemyksistä kirjotiettaessa on keskitytty vain kysymykseen miksi, mutta siihenkin hyvin asenteellisesti ja lähtökohtaisesti jo vastaus tietäen.

Seuroja, joilla on vallanhaluisia salaisuuksia, on olemassa. Suomessa vaarallisin nisitä on vapaamuurarien Johanneslooshi, johon myös Ruusu-Risti kuuluu. Kenttätason toiminta on viatonta, hierarkiassa ylös ehtineiden ei, vapaamuurareihin hyväksytään myös naisia, koska tarvittaessa nainen, vaikka tyhmäkin kunhan on kaunis, on hyvä käsikassara valtapyrkimyskiin. Joku käskyttää Marinia. Vaikeissa tilanteissa Marin turvautuu Joukahaistietoon eli nippelitietoon, koska sen hän osaa itsenäsiesti, muuta hän ei uskalla. Sanoisinko, voi vallanhalun sokaisema naisparka. Tiedän, joskus ihmisen harkintakyky voi hämärtyä niin, ettei hän näe eikä ymmärrä ilmiselviä tosiasioita, pimeyden töihin silmä tuijottaa kuin soenneen.

Palaan oopperakaipuuseeni. Luin eilen kirjaa muurahaisista, ja jälleen kerran biologia tulisi olla pakollista kouluopetuksessa ala-asteilta saakka. Muurahaisyhteiskunta on varmasti monen valtion ja poliitikon ihanne. Evoluutio on erikoistunut, muurhaiset ovat muinaisia ampiaisia, jotka sitten luokkien työnjaon myötä ovat erikosituneet muurahaiskuningattareksi, kuhnureiksi ja työläisiksi. Yhteisön jäsenyys saavutetaan ja tunnistetaan nuolemalla jatkvuasti muurhaiskuningatarta. Ellei sitä tee, muuttuu hajultaan ja tunnistettavuudeltaan vieraaksi olioksi, joka tapetaan ja heitetään pesän ulkopuolella tunkiolle.

Muistui mieleeni säveltäjä Kalevi Ahon Hyönteiselämää. Kun Kansallisooppera joskus avaa ovensa ja näytöksensä, kiltit, esittäkää teos Hyönteiselämää.

PS THL saa pisteet uskalluksesta sanoa tuo asiantuntijalausunto baarien so. myös yökerhojen sulkemisesta. Koronakeväänä Marin oli vielä sitä mieltä että asiantuntijoita kuullaan tarkasti,  nyt asiantuntijat eivät saisi hoitaa tiedottamisvelvoitetaaan ja oikeuttaan muuta kuin Marinin kontrollin kautta. Kilettääkö?  Ai niin, jos ei ole huumorintajua, ei osaa myöskään ironiaa, ja tuskin ymmärtää metaforia.

 

KUMPI VALEHTELEE - VALEUUTISOINTI 


Vertasin tänään MTV:n uutisointia, jolla jostain mystisestä syystä on nopeammat tietolähteet kuin THL:n sivuilla.
MTV:n uutiset puhuu jatkuvasti pahenevasta koronatilanteesta, vaikka THL:n sivuilla tilannetta kuvataan toisin.
Sieltä tosin on kadonnut kokonaan tiivistelmä uusista tartunnoista, sairaanhoitopaikoista ei enää tiedä, kuuluvatko tehohoitopaikat erikoisairaanhoitopaikkoihin vai ei. Luvuilla hämääminen jatkuu selvästi.
Jos käytänteellä on pyritty mukayksiselitteisyyteen niin siinä on käynyt samalla tavalla kuin lakitekstissä, jossa yksiselitteisyys saa aikaan vain viheliään pykäläviidakon.
THL:n virallinen kanta uusista tartunnoista on tämä, Luvut on katsottu graafista.
THL: uusi raportoitu tapaus
11.3.2021 373 tartuntaa
10.3.2021 288 tartuntaa
9.3.2021 616 tartuntaa
8.3.2021 801 tartuntaa.
Jotain kepulikonsteja tässä yritetään ihan selvästi massamedian avulla. Suomen kansa on joutunut psykopaattisesti käyttäytyvän manipuloivan valtiojohdon uhriksi. Jos uhri yrittää puolustaa oikeuksiaan, uhri syyllistetään tapahtuneesta, ja rangaistaan moisista epäilyistä tiukentamalla vaatimuksia. Mikä oudointa, kukaan ei uskalla asettua vastahankaan, kai koston pelosta.
Joka tapauksessa minulla ei kaksinen käsitys ole ollut uutisista ennenkään, mutta tämä alkaa olla jo pohjanoteeraus eettiseltä kannalta katsottuna. Jos uutisointiin ei voi luottaa, ei kannata luottaa ollenkaan mitä julkaistaan, ja se taas on kasvualusta huhuille ja vilkkaalle mielikuvitukselle.
MTV:n ja THL:n lukujen välinen epäsuhta ei ole ihan vähäinen. Kunnon uutinen kuin myös kunnon tutkimus ilmoittaa tietolähteensä. MTV:llä luvut tuppaavat kaksinkertaistumaan toisiin nähden. Kumpi on valeuutisten tuottaja? Kumman luku on lähempänä totuutta? Molemmat eivät voi olla yhtä aikaa oikein, tai ainakaan ei ole luottamusta herättävää suoltaa kahdenlaista, muunnettua tai sovellettua totuutta.
THL:n mukaan tartunnat olivat huipussaan maaliskuun alussa, jolloin ilmeni piikki noin 850 tartuntatapausta. Nyt luku on puolittunut.
PS Tänään rukoussessioni päättyi. Jatkossa tahallisesta vääristelystä ja valehtelusta joutuu joka ikinen siihen osallistuva henkilökohtaisesti vastaamaan. Niin tekijät kuin teettäjätkin. Älkääkä luulkokaan ettei kukaan tiedä eikä mitään paljastu.
Tiedän kuitenkin jotain yllättävää tapahtuvan, koska aina kun olen ryhtynyt rukoustoimiin, on jotain outoa kotona sattunut. Nyt räjähti Samulin työhuoneessa muovipullo ja rikkoi taulun kehyksineen. Onneksi Samuli ei itse ollut räjähdyshetkellä paikalla. Mutta aineksia oli pitkin seiniä.


Poimittu MTV:n uutisointi pe 12.3.2021 klo 12.52
Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan 12:10 Virossa jo yli 300 uutta koronatartuntaa to 11.3. Virossa raportoitu lähes 2 0oo artuntaa-kyseessä päiväkohtainen ennätys 11:42 Suomessa on todettu 706 uutta koronavirustartuntaa to 11.3. Suomessa on tänään 720 uutta koronatartuntaa
Tykkää
Kommentti
Jaa

 11.10.2020   Ja Jumala kuulee!

Nämä blogspot-sivut ovat perintöä kymmenen vuoden ajan pitämilleni Kielasta-sivuille, joissa mm. olen kertonut, miten sain oudon ilmestyksen kuppilaan rukoituani epännisen tyttäreni perheenlisäyksen puolesta-. Tuolloin lupasin pantiksi henkeni. Kun Elias syntyi, olin samana päivänä kuolla verensyöksyyn. 

Kun viime keväänä rukoilin ja pyysin muitakin rukoilemaan koronan talttumisen puolesta, niin korona kesäksi talttuikin, hallituksen pakkotoimet vain vähän. Osa syytä oli koronan takia keskeytyneet keinohedelmöityshoidot, jonka kohteeksi tyttären perhe oli myös joutnut. Kun korona saatiin jossain määrin talttumaan kesäksi, hoidot jatkuivat, hedelmöityksen hetkellä sain mökillä, kesken työhön keskittymiusen viestin, jossa syntyväksi aikova tuli tervehtimään minua: Kuulin sanat lapsen äänellä "Hei isoäiti! Nähdään yhdeksän kuukauden päästä! 

Ja niin kävi, Eilen 10.3.2021 syntyi terve poika, toinen lapsenlapsi illalla, mikä on suuri ilo meille kaikille. Pojalla on erikoinen syntymämerkki fontanellin kohdalla. Ristin sen nimeksi "Jumala kuulee". Kuulee sen minkä tahtoo. 

Mitä tulee THL:n  tiedotuspolitiikkaan, mielestäni on sopimatonta leveästi hymyille todeta mahdollisesti "jo" huhtikuun loppuun mennessä 70-vuotiaita päästään rokottamaan. Mikä siinä hymyilyttää? Rankka kyvyttömyys rokotusten hoidossa. Arvostelulta vältytään sillä julistuksella, ettei rokotus%-määriä voi/kannata vertailla. Voihan, mitkä tahansa luvut voidaan tehdä vertailukelpoiseksi, ja vastaavasti saada vaikuttamaan mitä tahdotaan. 

Elämää on helppo tappaa, mutta ihmiselämän synnyttämiseen tarvitaan rakkautta, eikä vain fyysistä. 


 10.3.2021

On viikon vapaapäivä, joten pystyin keskittymään tänään keskipäivän hartaushetkeen. 
Rituaali oli jälleen lyhyt ja koruton. Sytytin kolme kynttilää, avasin Raamatun satunnaisesta kohdasta: 

Päivän teksti, Psalmi 74. Jakeet 18_23

"Niin musita tämä: vihollinen herjaa Herraa,
houkkiokansa pilkkaa sinun niimeäsi.

Älä anna pedolle alttiiksi
metsäkyyhkysesi sielua,
älä iäksi unhota kurjiesi elämää.

Katso liittoasi. 
Sillä maan pimennot ovat väkivallan pesiä täynnä. 
Älä salli sorretun kääntyä häväistynä takaisin. 
Kurja ja köyhä saakoot ylistää sinun nimeäsi. 

Nouse Jumala, aja asiasi. 
Muista miten houkat herjaavat sinua kaiken aikaa. 

Älä unhota vihillistesi huutoa, 
älä vastustajaisi melua, joka kohoaa lakkaamatta. 

...
Hieman ovat luvut laskeneet, mutta ei intensiteettinikään ollut kummpoinen maanantain ja tiistain aikana. 

 Virtuaalitodellisuus 


Kävin viikonloppuna tutustumassa virtuaalitodellisuuteen, ja kun oopperaan, teatteriein, kuntosaleille, uimahlleihin, kirjastoihin, konsetteihin tai muihi tapahtumiin ei pääse, niin keinotodellisuus on hyvä korvike elämyksille. Hyvinä aikoina tuli onneksi silloin tällöin jossain käytyä.

Työssä on menossa työuran arkistointisessio, joten aika kuluu kyllä. Lounasruokalan emäntä on muuttunut pahantuuliseksi, taitaa hänelläkin jo stressikynnys ylittyä. Pakko mikä pakko, nyt on päättäjät teidän pakko kuunnella rajoitustoimienne seurauksia. Kestokynnys alkaa rakoilla monella, se on varmaa. Pakotteet ovat onnistuneet ihan liian helposti ja mukisematta, nyt niistä pitää nostaa helvetinmoinen metakka, jotta tämä kurimus saadaan joskus poikki. 

Minä en ehkä ollenkaan ole heikoimmassa hapessa, koska olen rutinoitunut kestäjä. Eri asia on, etten aio alistua tähän touhuun ihan kiltisti ja mukisematta. Koronarokotehankinnat ovat iha p:stä, sen sanon. Näillä "hyvillä tuloksilla" kestää nyt noin puolitoista vuotta ennen kuin tavoite on saavutettu. Vähintä mitä voisi odottaa, on kunnollinen selitys. Mikään selitys ei ole, ettei niitä nyt ole saatu niin nopeasti kmuin taoivottiin, kun lääketehtailla on ollut tuotantovaikeuksia. Pitäisi saada tarkasti tietää, mitä nuo tuotantovaikeudet ovat, ja mitä niille on tehty ja aiotaan tehdä. Ennen kaikkea milloin ja miten asia korjaantuu vai korjaantuuko lainkaan.   Valehtelu, peittely ja kaunsitelu ovat ikivanha virtuaalitodellisuuden muoto, jolla asiain todellinen laita saadaan vaikuttamaan tarvittaessa vaikka ihmeen ihanalta. Kansanperinteessä törmää tahtomattaankin lumetodellisuuden pohdintaan, peikkojen herkut ovat näennäisesti ihanat, todellisuudessa jotain aivan muuta. 

Arkistotodellisuus on vienyt sen verran voimia, etten ole ehtinyt harrastaa taiteilemista tai edes taidekirjallisuuden lukemista, joten projekti on toistaiseksi jäissä. Olen jäänyt miettimään THL:n nallemaskotti-johtajan lipsausta, jonka mukaan korona on kuin kone lisääntymismekanismiltaan. Aika varomattomasti sanottu näinä mikrosiruepäilysten aikana. Itseään monistavia solukkoja on, ja itseään kopioivista koneistakin puhutaan, Kai sellainen voisi tapahtua myös nanotasolla. Totta kai tuollaiset julkiset möläykset ovat omiaan lietsomaan levottomuutta. Kaikki eivät mene lupsakkuuden ansaan, eikä rauhallisuus ole mikään luonteen tai rehellisyyden tae. Painokkaasti ja elehtimättä nyt oppii kuka tahansa esiintymään. Madallat vain ääntä, puhut puolta hitaammin kuin normaalisti ja pidät kätesi, kielesi ja ilmeesi kurissa, siinä se. Jokainen semiotiikkaa vähänkin opiskellut tuon osaa, jos tarvis on. 

Alla kaksi näkemystäni golfauksesta ennen ja nyt, luonnossa ja keinoympäristössä. Vaikuttaa siltä, että kuvat ovat vuodelta 2015. Ensimmäinen on tehty ihan omasta päästä pikkujoulun hohtogolfauksen jälkeen ja toinen erään kirjankuvituksen mukaan. Sarjasta keskittyminen:



Kuva. Marita Råman. Hohtogolfaajan keskittymisen häirintää
.
Kuva Marita Råman. Vehieriöllä voi olla rauhassa.


Pidin virtuaalikokemuksesta, saatan mennä uudestaankin! Miniooppera suoraan helvettiin tuntui katharsikselta, kuin Danten helvetinretken matkassa olisi ollut ja varsin kaltevalla pinnalla. Meduusojen tanssi oli sekin ihana. Jouduin avaruuteen, maapallon viereen leijumaan, tuntui aika pelottavalta, kun äärtä tai rajaa ei ollut missään. 

 

Marita Råman. Murtunut
Päivän sana

Sanayhdistelmää on totuttu käyttämään saarnan merkityksessä. Aloitan koronankukistusviikkoni kertomalla teille hieman lääkäri Elias Lönnrotin uskovasta puolesta. Elämänsä ehtoopuolella kansanrunonkerääjästä tuli sanastaja ja virsirunoilija. 

Vuonna 1880 Lönnrot julkaisi koosteen suomalaisista kansanrunoista nimellä Suomen kansan loitsurunoja. Tuohon aikaan kansanlääkinnässä käytettiin yleisesti yrttilääkintää ja loitsintaa parannuskeinona. Ajat olivat tautiset ja kurjat, alla esitetyssä runossa on ajankohtaisuutta.

Lönnrot aloittaa kokoelmana
loitsijan perustussanoilla. Tekstiä olen hieman modistanut.

Loitsijan perustussanat

Kuin silloin sanottanehen,
Miten tutkaeltanehen,
Kun aika toisin tulevi,
Hätäpäivä päälle saapi?

Jo minä poloinen poika,
Jo olen joutunut johonki,
Näille töille työlähille,
Vallan töihin vaikeisiin,
Puutteita purkamahan,
Päätteitä päästämähän,
Rikkeitä riisumahan,
Vastuksia voittamahan.

Nyt minua tarvitahan,
Tarvitahan, vaaitahan,
Syvän synnyn tietäjäksi,
Ison pulman purkajaksi:
Ruvennenko, rohtinenko,
Tarttunenko, tohtinenko,
Käsin ruttohon ruveta,
Käsin käydä perkelehen,
Rumalaista rutjomahan,
Ponnetonta polkemahan?

En minä mitänä voine
Ilman armotta Jumalan,
Toimetta totisen Luojan;
Avun Luoja antakohon,
Avun Herra heittäköhön,
Avun suokohon Jumala,
Saatua minun sanani,
Käytyä minun käteni!

Ennen vanhaan peruslääkitys kiteytyi käsitteisiin voiteet, joita käytettiin ulkoisesti; ja yrttijuomat, joita nautittiin sisäisesti. Siksipä on hyvä suomalaisen kulttuurin yleissivistystä kohottamaan kertoa mainitun teoksen loppupuolella julkaistut voiteen syntysanat. Post-it lappujen kerrotaan syntyneen epäonnssiesta avaruusteknologiasta, kun liimasta tuli liian heikkopitoista. Sen sijaan kalevaisilta ei pitoa voiteesta puuttunut, loppujen lopuksi.

Tarinassa pellon pohjimmainen lähti voiteen tekoon, kysyi ensin pihkaa hongalta, jolla ei sitä ollut, sitten tapasi tammen, joka suostui antamaan nesteitään voideaineeksi. Tammen kuorista ja oksista sekä monenlaisista ruohoista keiteltiin sitten voidetta. Ensin keitettiin kolme päivää, mutta voiteesta ei ollut vielä mihinkään, sitten lisättiin ytyä keitokseen, keitettiin taas kolme päivää, mutta tuloksetta: ei mitään vaikutusta. Vielä kolme päivää lisää keittämistä ja yhdeksän päivää keitetty voide oli valmis ja timakkaa ainesta koeteltavaksi.

Testaus oli kaksivaiheinen. Ensin voidetta kokeiltiin ruhjoutuneeseen, katkenneeseen haapaan. Ja kas, haapa yhtehen parani entistä ehommaksi. Sen jälkeen koitti vielä final test. Haljennut kivipaasi parannettiin:  Jo kivet kivihin tarttui, paaet paasihin rupesi. Ihmeliimaa voiteeksi. 


Epimyytti

Hyvistä pyrkimyksistä huolimatta, lopputuloksesta ei voi ennalta tietää. Ilmarisen sampoahjostakin syntyi ennen sampoa muita ihmeellisyyksiä. Koska voi olettaa, että harvan sivistys yltää tajuamaan tarinan olevan allegoria, niin esitän käsityksenäni tarinassa olevan opetuksena sisäisiin ja ulkoisiin keinoihin turvautumisen. Ulkoisia keinoja ovat lääkkeet: eli rokotteet ja pakkokeinot. Sisäisiä keinoja terapeuttiset ja rituaaliset keinot, joita primitiivisimmillään edustavat loitsut ja taiat ja kehittyneempänä versiona terapia ja rukous.


Kello 12.00 sytytän kynttilän, ja hiljennyn rukoukseen, sanattomaan. Tuloksesta ei voi tietää, tulee mitä tulee ja sallittu on. Mutta koska nuo "tehohoitopaikat" ovat se peruste, jolla pakkokeinoja vaaditaan ja kuolleisuusluvut toinen. Niin ne alentukohot, roimasti ja rutkasti ja nopeasti. Ja hallitus joutukoon edesvastuuseen, jos se jatkaa pakkovaatimuksiaan ikään kuin varmuuden vuoksi. Hallituksen menettely muistuttaa vanhan kansan kasvatuskeinoja, jossa oli sallittua kurittaa lasta etukäteen periaatteella ettei vaikkei vielä ollut tehnyt mitään, niin saattaa aikoa tehdä joskus tulevaisuudessa.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...