TRILOGIAT
Sarjaan kuuluu kaksi trilogiaa ja kokoomateos. Tekstit kokonaisuudessaan on toistaiseki nähtävissä Eduacademian kotisivullani Marita Råman, josta tutkielmat on myös helposti ladattavissa. Suuren osan kuvista on tehnyt Meemimiksauksen toinen osapuoli Samuli Råman (kala- ja lintusymboliikka).
Testasin kerran frekvensseinä mikä oli tietämykseni ja/tai kokoelmani määrä suhteessa tunnettuihin alan hakemistoteoksiin yhdessä ja erikseen. Vaikutti siltä kuin suhde olisi ollut 1:10 minun hyväkseni, joten tiedän suomalaisesta erämytologiasta jotain ehkä enemmän kuin kukaan muu yksittäinen toimija. Niin tai näin, mutta tuota tietovarantoa ei ehkä ole ihan oikein jättää vain omiksi tiedoiksi. Varsinkin kun yksi tavoitteistani on ollut nnoittaa taiteilijoita. Toistaiseksi tiedän vain yhden ihmisen, joka on lukenut kaikki teokseni, Samuli. Hän tosin ei lukenut, vaan kuunteli ne äänikirjana. Saavutus sekin, ja se vasta saavutus onkin. Mikä kärsivällisyys!
Pyrin näillä sivuilla jatkossa selkokielistämään tietämykseni kvaliaa.
2009 Kertoo Kalevalasta, linnuista, kasveista, noidista, Lapista, uskomuksista, lastenpelotteista, funktioista, ja merkityksistä. |
2009 Kertoo hirvenmetsästyksestä ja sen 1900-luvun suomalaisten hirvikronikoiden eli peijaisrunojen |
2006 Kartoittaa suomalaisen kalakanna ja kalojen eugemismeja ja |
II KORPUSTRILOGIA
2019
Korpustrilogian ensimmäinen tekele, nimeä valitessa en tiennyt nimellä olevan kuuluisampiki tekijä taiteen maailmassa, joten sisältö ei matki Vartoa. Sattumaa! Pohjustaa jotain.
Kirja on toinen osa Korpusmaisuus-sarjasta, jota työstin eDelfoi-työpajoissa Hannu Linturin ja Antti Kaupin johdolla. Tutkailee arvoja ja näkökulmia. Kehollisuus raadollisuutena.
2020
Kannessa on Vladimir Fominin maalaus "Constellations". Todella kaunis innoke sinisiin hetkiin kaikkien karhuintoilijoiden virittämänä. Kertoo tutkimustavastani, entisestä astrologian harrastuksesta yms.
III TELOSTRILOGIA
2020 Tekstissä on aihioitu meemijako myteemilajeina ja sentienttilajit. |
2021 Kertoo punaturkkisten eläinten mystiikasta ja alkukantaisesta ajattelun rakenteesta. |
2021 Topokset, heterotopiat ja isotopia |
IV TETRATEOS FOKUKSENA
2022 Pohjustaa suomalaisen mytologian uustarkastelua toposjaolla tarkastellen. Telos päättötyönä suomalaisesta mytologiasta saavutettu. https://maritaraman.academia.edu/ |
tarkastelua tulevaisuusselonteoista?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mietteesi.