SIVUJEN RAKENNE 


Hyvin sekalaiseksi ja vajavaiseksi on jääneet nämä blogisivut vuosien mittaan. Samalla bloggerin ominaisuudet ovat muuttuneet, joten jonkin aikaa kestää ennen kuin pääsen jyvälle, miten tämä mahtaa toimia optimaalisesti. Aiemmat blogien uudistumispyrkimykset ovat jääneet torsoiksi, enkä tiedä ielä  miten ne kaikki yritelmät  saa poistettua. 


Jotta viestit eivät entisesstään sekoittuisi, aihioin tähän alkuun sivurakenteen ja luonnehdin aikomukset kunkin sivun sisällöstä. Oma istuttamisensa on kuvissa, joita ei niin vain ladatakaan tietokoneelta, vaan ne on ensin istutettava blogger-hakemistoon. Myöskään liitetiedostoja ei voi ladata kuin linkin päähän. Tässä syy, miksi aikoinaan sain lahjaksi kotisivut Semiopoli, joita sitten jatkoin Kielastaja-sivuina, ja nämä blogger-sivut jäivät paitsioon pitkäksi aikaa.  Bloggaamistaidot aloitin sivuilla http://vanharouva.blogspot.com/ jotka edelleen löytyvät. Otsikon saa muutettua, mutta sivuston nimeä ei - ja se sivujen poisto on msyteeri. Ei edes löydy sellaista kuin "piilota".  Joten tarkkana saa olla, mitä nettiin laittaa, netti on kuin akaasiset aikakirjat, sinne jää muistiin ja kostoon kaikki. Omissa kotisivuissa on se hyvä puoli, että niitä voi hallinnoida, miten tahtoo. 



ETUSIVU 

 . 

TYÖSTETTÄVÄT

Ensimmäisiin työstettäviin on vuoden alusta kuulunut lukulistalla olevia luettavia ja erilaisia tehtäväkirjoja. Tärkein työstettävä 2021 on kevätkaudella zoema-tutkimus ja helmikuun alkupuolelta piirtämisharjoitteet. Pirrtämisprosessia reflektoin sivulla Piirtolinja ja pdf-tiedostoja voi päätyä Hiisiakatemiaan tai FB-ryhmäsivulle. Saa nähdä, millaiseksi menettely muodostuu. 





MEEMIMIKSAUS





Helmikuun 2021 alusta meemimiksaukselle luotiin omat sivut, jotka ovat toistaiseksi ja ehkä ikuiseseti vaiheessa. Tällä blogger-sivulla lähinnä tiedotetaan sivun päivityksistä tai muutoksista. 
www.meemimiksaus.fi


TRILOGIAT 

       Tässä sivussa on tarkoitus esitellä joitain  nostoja kirjasarjasta, joka sisältää seitsemän kirjoittamaani kirjaa, oikeastaan hajahuomioita tutkimuskiinnostukseni kohteista, johin on sisältynyt mytologista ja systeemistä ainesta melko runsaasti. Viimeisin teos aihioi listauksen merkitystä semnatiikan kannsalta. 


Kirjasarjan löydät täältä. Seuraavaksi on tarkoitus päivittää sitä zoeman lopputulemalla. 
Kirjasn pysyväisosoitteeksi olen ilmoittanut Archive.org/Hiisiakatemia. 

 



LUKULISTAT

Sisältää www.kielastaja.fi -sivuilta perua esim. Roina-Aatoksen. Vuoden lukulistoina on kolme päälinjaa: 
1) Helmet-haaste
2) Zoema-lukemisto 
3) Piirustusoppaat
4) Prosessiharjoitteet. 

Jokaisesta olen luonut suunnitelman. Toteutumista seurataan näillä sivuilla. Valitettavasti työt haittaa harrastuksia aina vain, joten päivittyminen saattaa olla satunnaista. 





PIIRTOLINJA




Piirtolinjalla on tavoitteena seurata kuvataiteellista projektiani, miten mahdollisesti latentti piirtämiskykyni aktivoituu tai sitten ei. Vuosikymmeniin en ole piirtänyt tai maalannut mitään, paitsi joskus harvoin satunnaisesti. Lopetin harrastuksen noin viisikymmentä vuotta sitten. Kouluaikoina piirtusutkseta oli kymppi vuodesta toiseen ja piirustukset yliedustettuna koulun taululla. 

Haasteena on mielikuvituksen puute, ja tässä vaiheessa tiedän miksi, joten projekti tavallaan onnistuessaan luo uudet aivot kehooni. Ei ihan pieni haaste. Ajattelun siirto sanoista tekoihin. 

Ensimmäiset harjoitteet on jo aloitettu. 







 





....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...