Bonniers joutuu silmissäni mustalle listalle

Pääsiäinen tuli ja meni, tänä vuonna en toivottanut Hyvää Pääisäistä somessa kenellekään, perhe toki oli pääsiäislounaalla. Tänään kaivelin papereitani, kun piti etsiä vanhoja laskuja, Bonniers oli tapansa mukaan karhuamassa jo toisen kerran aivan ajallaan maksettua laskua perintäkuluineen ja summa oli jo lähes kaksinkertainen alkuperäiseen verrattuna. Että osaa olla härski firma ja ketju. Tästä eteen päin katson, jos Bonniers on kustantaja, en missään tapauksessa osta julkaisua tai lehteä. 

Olin siis maksanut laskun 7.12.2022 Suuri joulukirja -lähetyksen laskun mukaisesti aivan ajallaan. Sitten 8.2.2023 tulee 1. karhukirje, jossa todetaan, ettei maksua ole saatu, ja jos on epäselvyyksiä, voi soittaa asiakaspalvelunumeroon. Soitin tai pikemminkin yritin soittaa, mutta sieltä ei monista yrityksistä huolimatta vastattu.  TÄmän inhan kirjeen oli "allekirjoittanut" asiakaspelvelupäällikkö Andreas Arildsen. 

Mutta sitten, mitä ihmettä kirjeessä lukee. Härskiäkin härskimpi syyllistämislause. "Olemme luottaneet sinuun emmekä ole lähettäneet maksumuistutuksia aikaisemmin, sillä emme halua periä huomautusmaksuja. Jep, sen sijaan he haluavat huiputtaa tuplamaksun tutteesta ja/tai saada soittamaan toimimattomaan palvelunumeroon ja kerätä näin puhelinpalvelumaksuja. Lopuksi on: "Odotamme, että suoritat erääntyneen maksun xx. vimeistään 28.2.2023. 

Bonniersin tilauksen irtisanominen ei onnsitunut, koska siellä on esto, jos on "erääntyneitä" maksuja. Lähetin tiedon maksusta palvelulomakkeella, sekä peruin kestotilaukseni Suuresta joulukirjasta. Sitten nämä härskihartikaiset laittavat uuden karhukirjeen pvm 3.4.2023. Retkut kirjoittavat nyt näin- "Jos et voi maksaa koko summaa nyt, soita meille numeroon 020334433. Sama Andreas Arildsen allekirjoittajana. Siis, taas yritetään huijata soittamaan. Tiedoksi, on minulla millä maksasa, mutta en totisesti maksa toista kertaa, koska olen jo kirjani maksanut. Sen sijaan minulla saattaa olla aikaa ja tarmoa penkoa tätä huijarifirmaa kuiluttaja-asiamiehen kanssa. Enkä soita! En varmasti odottele tyhjän panttina tuntikausia puhelimessa. Ja sen verran inhottaa, että Suuri joulukirja -keräelmä lähtee kierrätykseen silmänkaviikkina olemasta. Julkisesti ilmoitan, etten halua Bonniersin julkaisemaa Suurta joulukirjaa nähdä enää ikinä saati sitten tilata sitää. 

Joulussta seuraava suuri juhla on Pääsiäinen, joka sekin on nyt taakse jäänyttä aikaa. 
Pyhät sujuivat rauhallisesti lukien. Sitten alkoi arki ja aherrus. Siivosin papereita, kun kaivoin esiin vanhoja tositteita. Eteen penkoutui yllättäin vanha lehtileike vuosien takaa eräältä pääisiäiseltä. Samuli on väittänyt joskus nähneensä silmistäni loistavan valkoisen valon. Ilmeisesti niin on, koska tuona pääsiäisenä vuosia sitten ajattelin jotain uskontoon iittyvää katsellessani lehden ukrainalaiskuvia (ellen väärin muista lehti oli National Geography) ja siinä ukrainalaista pääsiäismunakoristelua ja sen uskonnollista symboliikkaa. Hämmsätyin kun silmissä alkoi hyppiä valkoisia täpliä, jotka porautuivat paperille ja polttivat värit. Voitte bongailla, montako silmänluontia paperiin ehti tulla, ennen kuin säikähtäneenä heitin lehden kädestäni. On niitä yli kymmenen vilkaisua. 

En ehkä ole ihan tavallinen tallaaja. 


Kuva. Tämä outoa on, tätä ymmärrä en.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...