Toivoa näkyvissä

 Syksyn lääkekuuri lymfooman selätyksessä alkaa olla ohi, ensi vuoden puolella kartoitetaan tepsikö kuuri. Jouduttiin tosin rukkaamaan injektiohoidot infuusioiksi, mutta tulokset ovat jo viittä vaille täysin terveet ja tämä viimeinen erä saattaa saada lopunkin kuntoon. 

Erikoista oli, että kun tulehdusarvot tietämättäni pomppasivat vaarallisiin lukemiin, niin ilmeisesti sekä intuitiivinen päättäväisyys ja työhuoneessani ollut kalmankukka, vehka reagoivat, joten lienee ollut tosi kyseessä.  Tunsin vain olevani jotenkin oudon kuolemanväsynyt ja päätin alkaa omalääkityksen edellsiten kuurien ylimääräantibiooteilla.. Nyt kasvi on taas OK, vain lopullisesti tuhoutuneet lehdet jouduin poistamaan. Ja kumma kyllä olen alkanut hoikistua kaikkien joululeipomusten keskellä ja ensimmäiseksi on lähtemässä  itsepintainen vatsamakkara, johon aiemmin ei ole tepsineet mitkään keinot. En näe enää kumartumatta vatsamakkaraani, joka mitä ilmeisimmin on ollut psykosomaattinen ilmiö. Lapsena minulla oli samanlainen ja kimpussani minua kohtaan ilkeät Kekkosen sisarukset Helvi ja Matti, joista ensiksi mainittu oli äitini ja jälkimmäinen enoni. Molemmat pieksivät minkä ehtivät ihan syyttä. Näytän nuorekkaalta, koska väsymys ei vaivaa enää siinä määrin kuin ennen. Kärsimysvuoteni vetelevät viimeisiään, olen kujanjuoksuni loppusuoralla. Saattaa


Kuva. Silmin nähden kuoleva vehka työhuoneessani vakvavan tulehduksen aikaan. 

Infuusiohoidon jälkeen pahin lisäoire on ollut unettomuus. En saa seuraavana yönä unta lainkaan. Kuten nytkin, joten on aikaa miettiä joulutervehdystä. Seuraavat kolme vuorokautta meneekin joulutunnelman luomisessa, sillä melkoisen kuolemansairas saan olla ennen kuin jouluperinteistäni luovun. Tänä jouluna tosin oli kehiteltävä kevennetty siivoustapa, esimerkiksi kolminkertaist ikkunat olen tyytynyt siivoamaan vain sisäikkunoista. Leipomukset on vähennetty minimiin, lahjahankinnat samoin, mutta onneksi niitä tuli hankittua jo aiemmin vuoden mittaan. 

Koska vointi on parempi, niin myös ensi vuotta olen jo suunnitellut. Sompailin tekoälyn avulla joulutervehdyskortin. Todennäköisesti otan mielenkiinnon kohteekseni ensi vuonna tekoälyn/keinoälyn  luovat mahdollisuudet. Jos faktafaktuura vaiikka oppisi, ettei hirven häntä ole jäniksen häntä, siltikin että hirveä kutsutaan kiertonimellä jänikseksi. Semanttinen yhtäläisyys tulee hamuavasta turpaotteesta ja pitkistä koivista, ei hännästä. Ai jai, eläinoppii ja zoemakin taitavat olla täysin outoja keinoteikoiselle älylle!


Kuva. Suunnitteilla kolumni Lukuluotsi vuonna 2024


 Joulun lukukirjaksi lainasin Samulin kokoelmasta  Aila Ruohon Henkisyyden harhapoluilla. Sitä ovat olleet rahoittamassa sekä Suomen tietokirjailijat että Taiteen edistämiskeskus.


Kuva. AI Bing Creator avulla tuotettu. 




HYVÄÄ JA ONNELLISTA JOULUA KAIKILLE!

Erityisesti syöpänsä selättäneille ja hoitoprosessissa oleville ja HUS syöpäosastolle.  



Kuva. AI Bing creatorin avulla luotu. Omituinen käsitys on tekoälyllä hirviemosta ja vastasta, mutta onneksi sitä väkisin tarjottua jäniksen valkoista tupsuhäntää ei tässä versiossa näy. 



Tulossa Lemminkäisen virsien teemaa syksyllä 2024, jos Luoja suo ja intoa riittää. 



Ensimmäinen näyttö. Verenpaine laskee  TOTEUTUNUT
Toinen näyttö. Mikä ihottuma liekin (ruusu?) siitäkin paranen. TOTEUTUNUT
Kolmas näyttö. Kasvain poskessa häviää, lymfoomasta paranen lääkityksellä tai ilman.
TOTEUTUMASSA ?!
Neljäs näyttö. Kas kummaa mitä vielä saankaan aikaan! TOTEUTUMASSA ?!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...