Hoidon rappiotila

 Siis, kun tylterveyshoito Terveystalossa ei moneen vuoteen tutkimuksista ja pyynnöistä huolimatta kyennyt mitenkään noteeramaan kasvainta poskessani, joka sitten todettiin syöväksi" ja seitsemän vuoden kuluttua alusta tutkimusprosessi sitten käynnsityi hammaslääkärin vaatimuksesta, niin jotain mätää lääkärikunnan hoksottimissa on. 

Kun hoitoni HUSissa keskystettiin korkean tulehdusarvon takia (90) ja ohjattiin päivystykseen Jorviin, niin mitä tekee siellä oleva lääkäri. Määrittää mukavuushaluisesti ja hoitotoimenpiteiden kannalta edullisesti taudinkuvaksi "ihoinfektio", sillä saamssani antibioottikuurissa lukee niin. Hoidetaan siis oiretta, ei syytä. Sen tajuaa maallikkokin ihan heti. Nyt voin todeta, etteivät antibiootit ole auttaneet yhtään, tulehdus on ja pysyy, vointi on vetämätön. HUSista ei ole kuulunut mitään, luulevat kai jo kuolleheksi sepsikseen, tai ihan oikein arvelenvat ettei hetkeen ole vatsaan piikkejä pisteleminen.

Virallinen lääketiede pilkkaa ja halveksuu vaihtoehtoista lääkintää, osin syystä, mutta käsi sydämelle, onko se virallinen aina sen parempaa? Ihminen saattaa olla hengenvaarassa kuten puolisoni, jonka  vaiva muitta mutkitta myös tulkittiin "ruusuksi", jota alettiin hoitaa antibiooteilla. Eivät auttaneet, koska kyseessä oli vaskuliitti ja lähellä oli hengen menetys tai vakava vammautuminen. Minulla on vakava tulehdus, ja se kuitataan vain "ihottumaksi". Minulta alkaa kärsivällisyys rakoilla, vaikka johtotehtäviä hoitaneena olenkin tottunut tumepluuteen toiseen potenssiin. Älykkyyttä on päättelyn ja soveltamisen taito, ei se miten hirveästi syötettyä tietoa on ja osaa käyttää.

Evästykseksi sanottiin, että on tultava päivystykseen uudelleen, jos kuume nousee. Vaan kun ei ole noussut, koska olen tyyppiä, jolle ei herkästi kuume nouse edes flunssassa. Vaiva vain ei ole parantunut eikä parantumassa, ellen ota onnen ohjia omiin käsiini. Mitä se tarkoittaa? Tuota halveksittua vaihtoehtolääkintää, johon monet ihmiset turvautuvat, kun virallinen lääketiede ei enää pysty auttamaan.

Jatkanen toki virallistakin tietä, jos sieltä nyt vaivaudutaan joskus yhteyttä ottamaan miten tästä eteen päin. Olen eläissäni tavannut tasan kolme lääkäriä, joilla on ollut tilannetajua ja luovaa ongelmanratkaisukykyä sekä yhden kätilön sekä kaksi hammaslääkäriä, molemmat olivat kykeneviä arvioimaan kasvaimen ja mahdollisen syövän olemassaolon, jota ei työterveyshuoto ollut suostunut millään tavoin noteeraamaan.

Sote-ongelmana ei ole vain se, ettei hoitoa saa, vaan myöskin se, millaista hoitoa saa, jos saa. Herra auttakoon Sanna Marinin opeilta maailmaa!

PS
Periaatteessa omien vaivojen ja tekemisten selostaminen on tylsän ihmisen merkki, mutta sikäli mikäli ketään kiinnsotaa, niin Jorvissa mtiattu korkea verenpaine 195/106 on tänä aamuna laskenut tavanomaisiin uomiinsa 147/85. Vatsarasvaa on saatava lähtemään, stressirasvaksikin sitä voisi kutsua.


Ensimmäinen näyttö. Verenpaine laskee  TOTEUTUNUT
Toinen näyttö. Mikä ihottuma liekin (ruusu?) siitäkin paranen
Kolmas näyttö. Kasvain poskessa häviää, lymfoomasta paranen lääkityksellä tai ilman.
Neljäs näyttö. Kas kummaa mitä vielä saankaan aikaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...