Kevätkuurina kävely, karppaus ja koisaaminen

Jostain syystä heräsin tänä aamuna hyvin varhain ja virkkuna kerrassaan. Viikonloppu oli ihanan keväinen, ja mökillä on kiva puuhastella. Olen kaivellut esiin myös lukupaketin lukemattomista kirjoistani, ja tänä vuonna minä tutustun jo monta vuotta aikeissa olleeseen metsäkylpyajatukseen shinrin yokuun. Suomen ja Japanin sanotaan olevan arvoiltaan toisiaan muistuttavia, ja epäilemättä metsän merkitys sielunmaisemaan on suomalaisilla ja japanilaisilla samankaltainen, arvostava myös esteettisessä ja psykologiessa mielessä. 

Metsään soveltuvia harrastuksia on silmäilyn perusteella jooga, tai chi tai chi kung, runoilu, meditaatio, metsäpäiväkirjan pito sekä puiden halailu. Kinnaskahveet vaiktutaa erikoisen eksoottiselta. Pitänee kokeilla. Aktivoin myös melkoisen vähällä käytöllä olevan aktiivirannekkeen, jolla seuraan lähinnä unen laatua, johon tulee panostaa, jos haluaa laihtua.  

Kevätkuurilla on tarpeen detox, ihan must, laihdutustarkoitukseen soveltuu ketoosiruokavalio, koska se on tehokas. Aloitan tänään, katsotaan mikä on pikaspurtin tulos. Heti kun pidin taukoa painontarkkailusta, kiloja hiipi takaisin. Tämä painon veivaaminen edestakaisin alkaa käydä rasittavaksi, mutta tavoitemekkoihini aion mahtua kesällä 2023. Tepastelukengät tulee ostaa, karvalonttoset alkavat kyllästyttää, ja onneksihan talvikausi on toistaiseksi taas mennyttä. Saisi tosin sataa vettä enemmän kuin tipoittain. Samassa sessiossa on hyvä lueskella laihduttamista koskevaa lehti- ja kirjakasaumaa. 

Tavoitteena on saada painolukema kaksinumeroiseksi ja allit pienemmäksi. Siihen tarvitaan kaarta ja raipakkaa. Kaarella tarkoitan selänhoitovälinetteä nimellä ekstensiokaari ja raipakka on Samulin kehittelemä terveydenhoitomuoto, joka nimestään huolimatta ei edustaa kuitenkaan mitään itseruoskintaa, vaan oletettavasti lähdettää lempeästi höllyvät osat kehosta. Ei ole sitäkään tullut harrastettua. 

Tänään paikkaan tang-hevosen ja teen idätysprosessissa toisen sarjan, siirrän esi-idätetyt suurempiin ruukkuihin ja kylvän loput siemenet kasvualustalle. Ideoin viikonoppuna roimista toisen idätyspenkin, johon lukuisat purkit mahtuvat. Sitten onkin aika jo vihdoin ryhtyä harjoittamaan kuvallista ilmaisua. Aihe on jo keksittynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...