Kehitteen eteneminen ja punainen vauva

Vaikuttaa siltä, että hoikistumisprosessini on nyt vakiintunut -700 g per viikko. Se on ihan hyvä vauhti tässä iässä. Tulos on saatu ilman liikunnallista pusertamista ja herkkuja on syöty normaaliin tapaan, eli ei siis ylettömästi, mutta sopivasti. Mitään erityistä dieettiä en ole noudattanut, mutta ruokavalio on ollut jo pitkään kasvisvoittoista, ja voin vakuuttaa, että niinkin kyllä lihoo. 

Muiden intressien vuoksi koekierros on ollut vajavainen, kovin systemaattisesti en kokeilua ole tehnyt. Katsotaan ensi viikon suuren elämänmuutoksen jälkeen, miten alkaa sujua uusi päivärutiini. Joka tapauksessa muuttanen kuntosalin kävelyyn, löhöilyn luovuuteen. Kuntosalia tosin ei korona-aikaan voinut käyttää, ja sitten sitä laiskistui, ettei ole tullut käytyä senkään jälkeen. 

Näillä näkymin saavutan helmikuussa lähitavoitteen eli lukema painuu kaksinumeroiseksi. 

Perhe tuntuu hankinnastani innostuneemmalta kuin minä, Ilkka jopa vaiktuttaa olevan erityisen innoissaan, niin mielissään että hövelisti lahjoitti minulle lomamatkan Irlantiin. Tytärkin halusi tietää, milloin on tupaantulijaiset. Pikkuinen Väinö on oppinut uusia sanoja. Hän sai joululahjaksi vanhemmiltaan pitkän punaisen Kiitolinja-rekka-auton, josta on nyt tullut vauva. Väinö hoitaa sitä, antaa herkkuja ja menee sen kanssa nukkumaan. Välillä rekka kaatuu ja se on autettava ylös. Joka tapauksessa Väinö vakuutti minulle hyvin painokkaasti, että rekka on vauva. Ymmärrän hyvin, luova mielikuvitus voi toki vaihtaa artefaktin funktion ihan miksi tahtoo. Ideahan on siinä, että hän ilmaisee sillä tavoin olion olevan hänelle rakas. 

Tutkimusprosessikin on hieman edistynyt, joitakin uusia oivalluksia tehty, mutta tekstin hiomisessa on kyllä vielä työtä. Tämä on varmaan isoin elämänmuutos sen jälkeen, kun kotoani nuorena läksin. Silloinkin olin niin iloinen, että laihduin itsestään kuukaudessa kymmenen kiloa lujana päätöksenä, etten enää milloinkaan syö läskikastiketta ja perunaa. Elämään astui silloin liikunta tanssin muodossa, ja sen myötä hoikistuminen. Nyt tanssin korvaa luultavasti kävelyharrastus ja hoiistumisprosessikin on jo aluillaan. Elämä kiertää sykleissä. 

Noista ajoista on Khironin verran, 51 vuotta, sillä lopullinen irtautuminen kotimaisemista tapahtui vuoden 1971 alussa. Astrologiassakin on taikaa, jos sen osaa nähdä ja tulkita. Mutta tulkinnan taitoa ei voi saavuttaa matemaattis-loogisesti. Siitä syntyy vain järkeilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...