Arki ja uudet kuitreet odottavat


Kuva. Samuli Råman. Mahapaaro (ote, yksityisomistuksessa kuvannut Marita Råman)

Uudevuoden lupauksiin kuului 50 kirjan poisto. Kaksi viikkoa ankaraa flunssatautia sairastettuani, aloin katsella poistettavia kirjoja, ja vaikuttaa siltä, että hyvinkin saan tavoitteeni täyteen vuoden mittaan, koska poistoissa on nyt kasassa 62% tavoitteesta eli 31 kirjaa menossa kierrätykseen. 

Energiaa on kertynyt sen verran, että aloitan sen laihdutuslääkityksen kokeilun. Ensijainen oivallus on jo esitetty, laihdutus tulee aloittaa miettimällä kevytherkkuja, joita on lupa syödä. Toinen laihdutuksen kultainen sääntö koskee niitä lihavan kehossa olevia rasvaan sitoutuneita sytokiineja, jota myös tulehdustilaksi kutsutaan. Sytokiinit voi saada liikkeelle kolmella tavalla a) ketoruokavaliolla, b) puhdistuskuurilla tai c) paastolla. 

Minä valikoin tuon b-vaihtoehdon ensisijaiseksi keinoksi. Lähitavoitteena on saada kolminumeroinen vaakalukema kaksinumeroiseksi pysyvästi ja sen verran, että 10% painonpudotus kevään 2021 lähtötilanteesta täyttyy. Hokeman mukaan sen pitäisi olla hyvä tulos. Nyt kun paino jumitti yhden syksyn ajan, niin sitkeässä on kilot, kehoni on todella sitä mieltä, että saavutettua etua ei ilman työtaistelua luovuteta. Siksi olen oppinut oveloimaan, keho ei ihan heti arvaa, mikä sitä nyt odottaa!

Jokaisessa kunnianarvoisessa laihdutusoppaassa on liuta ruokaohjeita. Omani on yksinkertainen, tavitaan: 1) marjakiisselilä, 2) lisäravinteita ja 3) kuituja. Näillä lähtee, uskon niin. Muiksi apukeinoiksi olen jo käynyt liikuntarannekkeen, jolla pääsen uimaan.
Ulkona on luvassa ihana lumikeliviikko, joten lumisessa säässä kävelylenkit odottavat! Ihanaa!

Jostain syystä alan olla aika kyllästynyt lukemiseen. Ehkä minulle koittaa uusi nuoruus, kun liikuntaa ja liikehdintää oli tuolloin niin runsaasti, etten joutanut lukemaan, joten sutjakka ja taipuisa olin kuin neiti kesäheinä.

Hetkittäin minusta myös tuntuu siltä, että pikkuhiljaa energiataso alkaa kohentumaan. Jos puolikuolleena väsymyksestä ja stressistä pystyin saamaan aikaan yhtä ja toista, niin pystyn hätkähdyttämään vieläkin, varsinkin jos olotila tästä voimistuu. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...