Edesvastuutonta mielipidemittausta

 Satuin taannoin katselmeaan Sote-vaalien alla Taloustutkimuksen johtajan puheenvuoroa, joss sekä ilmeet että sanat todistivat kyseisen yhtiön olevan normaalibisneslakien mukaan toimiva, eli voittoa tavoitteleva yritys. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseisen tutkimuslaitoksen tulokset eivät ehkä ole ihan puolueettomia, vana saattavat hyvinkin olla rukatutja tilaajan mieltymyksiä vastaavaksi. 

Tämä mileipiteen manipulointi on helppoa, koska kansalaiset ovat luottavaisia ns. "tutlkittuun tietoon" nähden. Kun vääristeltyihin tuloksiin nojaten lehdistö ja uutisointi  alkaa rummuttaa tulosta totuutena, niin propagandaketju on valmis. Saadaan uskoteltua, että kyseessä on varma tieto ja kanta. 

Tutkimuskyselyjä voi manipuloida toivottuun suuntaan esim. valitsemalla kohderyhmä, mudostomalla kysymykse tjohdattelevaksi tai moniselitteiseksi jne. Tuollaisiin kansankunnan onnen kannalta vakaviin asioihin tulisi ehdottomasti laatia laajempi ja puolueettomampi ja/tai monipuolueinen tutkimusryhmä. 

Ilmoittaudun julkisesti niihin, jotka eivät halua Nato-jäsenyyttä, Minusta se on suoraan maailmansodan lietsomista, jos Suomi vielä sitoo Nato-kumppanuuksiaan enemmän. Kumpi on parempi? Pelon lietsominen ja sen myötä sodan ja ydinsodan vai ylpeyden nieleminen ja maailman rauhan säilyttäminen? 

Mikään ei tietysti koskaan takaa, etteikö naapurimaista hyökättäisi, mutta ei sitä varta vasten tarvitse provosoidakaan. Houkka Suomi yhtä houkkine presidentteieen on sokaistunut ajattelemaan Natosta  turvaa Suomelle. Vielä kerran, niin ei tule käymään, sytytätte vain maailmansodan mielipiteillänne. 

Panen jyrkän vastalauseeni tälle kehitykselle. Ja keuhkositteko, kun syyrialaiset lähtivät sotaa pakoon. Yhtä traaagista sielläkin on ollut jo vuosikausia. Entä kun Suomi menetti Petsamon ja Karjalan, ja sotakumppani Saksa hävitti Lapin. Tuliko natomaiden taholta oikeastaan lainkaan sympatiaa. Korvaukseski näkee kehtuttavan ihmesuoritustamme, kun sotakorvaukset maksettiin viime ropoon asti. 

Sukupolveni on ollut Suomen sotien jälehmistä kärsivä ja vaurioita korjaava sukupolvi. En soisi että lapsille ja lapsenlapsille jää vain tyhmänylpeiden johtajien jälkeen jättämä raiskattu, tuhottu, myrkytetty ja poltettu maa. Typerykset, lakatkaa jo jankuttamastsa - en usko, ei se Putin uskalla, länsi vastaa, pakotteet purevat. Tuolla menolla kohta kaikkien on pakko kärsiä nälkää, puutetta, kaaosta, rikollisuutta, kärsimystä eikä kenestäkään ole toisen osapuolen auttajaksi. Vallitsee kaikkien sota kaikkia vastaan. 

Miettikää sitä, kun seuraavan kerran Nato-kouhkaamisen ja vauhkoamisen tarve iskee! Haluatko jälkipolvien maksavan  typeryytesi seuraukset? 

Herrran tähden, ei Natolle ihan siksikin, jos oma nahkasi on Sinulle kallis. Vaikka eti suostuisikaan tajuamaan ja ymmärtämään. Vaan eihän tämä ole ensimmäinen kerta kun Kassandran huutoani ei kuulla. 
Jos sota syttyy tuon Nato-kouhkaamisen vuoksi, pidän lopun ikääni  Suomen nykyistä hallitusta ja sen päämiestä sotarikollisina. 

Ja sitä paitsi, kun Nato-Venäjä ottelu on loppu, maailman herruuden nappa sitten heikentyneeessä sotaisassa maailmassa Kiina, koska siellä riittää väestöä uhrattavaksi ja massoihin kohdistuvista pakkotoimista on kokemusta Maon ajoilta.  Kannattaa miettiä ennen kuin alkaa haastamaan riitaa. 

Minua oikeasti ahdistaa, koska tyhmyyteen ei voi vaikuttaa edes rukouksella, ja jokaisen elämä on Korkeimman kädessä, mutta valitettavasti sitä voi tyhmällä johtamisella todella jouduttaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...