22.2.2021 




Fairy tale / Satu

Once upon a time there was a corona-virus.
Olipa kerran koronavirus, joka tappoi talouden.
 

Kalevalassa on kuolinsyytutkinta, kun Manatar, manalan neiti kuulustelee Väinämöistä ja syytä Manalaan tulolle. Kaikenlaisia selityksiä oli tarjolla, yhtäkään niistä ei kuulustelija uskonut, kunnes vierailija joutui paljastamaan todelliset syyt tuloonsa. Hän tahtoi tietää muutamia taikasanoja, jotta saisi haluamansa.


Koronassakin haluttaisiin tietää muutamia taikasanoja, joilla ilmiö kukistettaisiin, mutta kansa saa tietää vain kielastelua, tosia valheita ja kuvitelmia erilaisista tulkinnoista. Totuutta ei sen kiusallisuuden vuoksi haluta paljastaa. Ei esimerkiksi syitä siihen, miksi rokotesaatavuutta ja -tuotantoa ei ole organisoitu tehokkaasti ja miksi vahinkoa ei edes aiota korjata. Tekonärkästyneitä hajalauseita tosin näkee, mutta närkästys ei ole johtanut mihinkään, ei ainakaan vaikuttaviin toimenpiteisiin.

On epäselvää, onko suomalaisessa kansanperinteessä virustauti tartunnainen vai puutunnainen, mutta oletan tartunnaisen viittaavan nykytyyliin tartuntatautiin, joksi koronakin on luokiteltu, koska sen johdosta on rustattu jopa tartuntatautilakikin. Puutunnainen taas on bakteeriperäisesti leviävä tauti, joka leviää lähinnä kosketuksesta. Epäselväksi asian tekee mm. sanonta: En puutu en tartu. Sillä tarkoitetaan koskemattomuutta ja asioihin sekaantumattomuutta. Koronasadulla tuskin on onnellista loppu. Sen sijaan koronan tarinasta voi hyvinkin tulla japanilainen kauhutarina, jossa ”henkien kätkemänä” voi piillä salaisuuksia hallinnoivien seurojen jäseniä. Kuinka moni henki asiasta todella tietää, on hakusessa.

Selvää sen sijaan on tilastonikkareiden ja tiedottajien masinointi operaatioiden palvelukseen. Olen vuosia tarkkaillut ns. merkittäviä lapsuksia, joihin puheessa kuuluvat lipsahdukset. On luonnollista, että presidentti Niinistöllä on hallussaan ”salaista” tietoa, ja oletan sen olleen syynä, miksi hän vuosi sitten korona-ajan alussa ehdotteli ”koronanyrkkiä” ja ennakoi jakson kestävän vähintään vuoden 2020 loppuu ellei pidempäänkin. Tässä ei vielä ole mitään erikoista, ehkä se oli vain tavallista pätevämpää kaukokatseisuutta.

Mutta mutta – sitten tuli vuoden 2021 puolella puhe, jossa samainen presidentti teki trumpit, ja muina miehinä totesi lausunnon itseään vastaan eli: Kukapa olisi arvannut, mitä tuleman pitää. Hän siis tiesi koronaviruksen vaikutuksen, mutta sen seurannaisvaikutukset ja/tai käyttäytyminen yllättivät!

Sen uskon, ette arvanneet! Minä aavistin. Kädet ja kieli ovat sidotut, en ole lainkaan varma, kannattaako nousta kapinaankaan, koska silloin voidaan syyttää kansankiihotuksesta. Eriävät mielipiteet eivät julkisuudessa jalansijaa saa, keskustelu ohjataan turvallisille urille, kansalla maksatetaan mukisematta hirveitä summia, ja mikä pahinta, ei edes omista menetyksistä, vaan laitetaan maksamaan tämän sodan sotakorvauksia aivan ulkopuolisille kärsijöille. Ja mukamas enemmistön mielestä näin on oikein, hyvä ja viisasta sekä välttämätöntä tehdä, muutoin EU paheksuu.  

Joukossa tyhmyys tiivistyy ja altistuu propagandalle. Ei voi muuta kuin toivoa Suomi-viruksen olevan pelastus, toivottavasti se tarttuu kuin häkä, ei tapa eikä vammauta, ei auta rokotus, mutta taudin sairastaminen antaa immuniteetin, sillä rokotuksista tuli pellenäytelmä, klovneriaa, ei tilanteen pelastaja. Annetakoon ne vähät rokotteet riskiryhmille. Muut ottakoot riskin kansakunnan onneksi.

Suomen sotien maksajiksi on arvioitu, ehei, ei ollenkaan ns. suuret ikäluokat, vaan 1950-luvulla syntyneet, jotka saivat kokea sotraumatisoituneiden vanhempien ja sotakorvausten köyhdyttävän ikeen varhaislapsuudessaan ennen kuin 1970-luku koitti noususuhdanteineen. Nyt, seitsemänkymmentä vuotta myöhemmin vastaava tilanne uhkaa nykyisiä lapsia. He joutuvat kärsimään tästä biologisesta ”onnettomuudesta”. Tulella ja bioaseilla ei ole turvallista leikkiä. Ja tuhoamalla kansantalouydet saadaan aikaan sotaotollinen mieliala. Tulevaisuudessa kun ei välttämättä ole edes niitä kaurisimpukoita tai oravannahkoja vaihtokaupan välineiksi.


Bitcoin on vastuuton valuutta, energisyöppö ja kuvitteellinen. Ehkä todella joudumme joskus vielä ostamaan elämisen edellytykset aikana, siruumme ladataan elinaikaa, ja jos akku pääsee tyhjenemään niin antaa mennä vain. Outona taruna kerrotaan ajasta, josta tuho lähti, kun kuolevia pidettiin hengityskoneessa tehoavaa rokotusta odotellen.


Silti, entä jos joku arvasikin kaiken tämän? Ja toimi sen mukaan? Itsestään syntyvää elämää ei ole toistaiseksi pystytty luomaan, joten totta maar korona on elävästä organismista lähtöisin, vaikka se olisi luotu laboratoriossa. Ja jo nyt joillain on rutosti rahaa, mutta rakkautta puuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...