MAHAPAARON MATKA

 


Sunnuntaiaamuna on hyvä pysähtyä reflektoimaan, pitkästä aikaa. Laiskahko bujon teko tuotti tänään uuden oivalluksen, keksin miettiä mikä on ”viikon kiva”. Siitä stten syntyi lista, mitä se voisi olla. Ryhmiteltynä osioita tuli kymmenen, ja pohdinta päätyi seuraavaan systematisointiin.





 

Viikon kiva edistää laihdutusta, koska se saa ajatukset johonkin muuhun ja liikeelle. Minulla selvästi stressi pysäyttää aineenvaihdunna eikä juurikaan ole väliä onko kyseessä eustressi vai se pahempi. Painon pysyttäminen edes saavutetulla tasolla vaatii päivittäistä punnitusta. Alsutava kaava edellä sanotusta on seuraava.

TAAKKA          SÄILYTYS

LIIKAKILOT    VARASTOINTI.

Kannattaa siis harrastaa sitä, mistä pitää, mutta ei liian intensiivisesti kuten minulla on taipumus. Loihtaisin tekoälyn avulla symbolin Mahapaaro-sarjalle. Jouduin muokkaamaan kuvaa, koska tekoäly ei suostunut laatimaan kuvaa määreellä ylipainoinen nainen, mieshahmo sentään syntyi. Tekoäly on loistava lähde tutkia nykyajan tabukäytänteitä, joihin kuuluu joidenkin sanojen ääneen lausumattomuus, asioita joista ei saa puhua eikä varsinkaan näyttää. Hyvä niin, koska pian olisi webbimaailma pullollaan dollymaisia seksiolentojen kuvia. Lihavuudesta puhuminen on myös aikakauslehdissä selvästi vähentynyt menneisiin vuosiin verrattuna.
Mitä muuten lihavuustutkijat oikein puuhaavat? Mitä hyötyä on siitä, että tutkitaan miten paljon lihavia on maailmassa, jos ongelmaa ei voida/haluta/kyetä ratkaista vuosikymmeniin? Lihavuustutkijat ovat ehkä kaikkein turhin sakki tiedemaailmassa, erityisesti mitään hyötyä touhusta ei ole ollut. Syyllistää osaa kuka vain, maalikkokin. Moni lihava on itsesoimauksen mestari. Minä en. En vielä iäkkäänä lihavanakaan näytä sohvaperunalta, ryhti ja tisetunto on kondiksessa edelleen. Mutta turhauttaa kyllä, kun paino jumittaa kaikista pyrkimyksistä piitaamatta.

Tavoitteena on nyt kuitenkin saada kahdeksan kiloa pois kesään mennessä eli se suositeltu tahti puoli kiloa viikossa. Aion tehdä sen leipomalla pullaa ja iloitsemalla elämästä. Tosin siinä välissä on vielä jatkettava syöpähoitoja. 

Lihomiselssa ei läheskään aina ole kyse siitä, että syö liikaa. Niin saattaa olaa, että syö vääränlaisia ruokia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...