Kannustinkassi

Kuva Marita Råman. Kannustinkassi 10.10.2022, kassissa on 67 pulloa.


Viime aikoina on tekopyhästi mediassa ollut lihavuuden haitoista, ja selvän syyllistämisen jälkeen aina vakuutetaan, ettei missään tapauksessa ole tarkoitus syyllistää (mutta olettehan te läskit huomattava kansantaloudellinen ja esteettinen haitake!). Ihan yhtä hyvin voisi tutkia, miten ja millaisia sairauksia normaalipainoiset tai laihat sairastavat. JA kyllä kuikelokin voi olla ruma, ainakin vanhentunut luuviulu. Tuskinpa vain yksikään heistä ei kuole eikä sairasta milloinkaan. Hoikkuus on hyväksi, mutta ei pelasta. Sitten on väite, ettei vanhan kannata laihduttaa, mutta heti perään sanotaan jo 5% painonpudotuksen olevan hyväksi ihan kenelle vain, ja vielä parempi jos yltää 10% painonpudotukseen. Minulla tuohon 10% painonpudotukseen on nyt 6,7 kiloa eli 67 jugurttijuoman verran eli 6x100g = 6,7 kg. 

Laihdutusoppaissa ja naistenlehdissä on silloin tällöin näkynyt vuosien mittaan vihje, jossa kehotetaan tekemään jonkinlainen konkreettinen laihdutustuloksen mittari vaikkapa maitotölkeistä tai kahvipusseista. Sadan gramman kannustimet ovat siitä hyviä, että tulosta syntyy näkyvästi pian. Yleinen on myös neuvo palkita itsensä jokaisen saavutuksen jälkeen, joten päätin onnitella itseäni jokaisesta pikkupullosta 5 euron verran, eli kilohinnaksi tulee 50€ per kilo. Tiedossa siis hassausta 335 euron verran. 

En siis kerro lainkaan paljonko painan, vaikka tietysti se on laskettavissa. Sen sijaan seuraan, milloin kassin pohja häämöttää. Samalla tulee vilkuiltua ns. triplakirjastoani, jossa on selfhelp-kirjoja, laihdutus- ja liikuntaoppaita. Tämän hetken lemppari on Virittäydy energiseksi, josta olen laatinut runomatriisin. Aika ottaa se uudelleen käyttöön. Katsotaan, kumpi tulee päätökseen ensin, matriisiharjoitukset vai kassin tyhjeneminen.  

https://s2.adlibris.com/images/55721363/virittaydy-energiseksi.jpg

Marja Putksiton teos lupaa ohjelmallaan saavutettavan iskuvoimaa, laatua ja hyvinvointia arkeen! Sarjan nimenä on "Lumo & Voima" ja sitä suositellaan erityisesti meille kiireessä ja suorituskeskeisessä ympäristössä eläville ihmisille. Päiväkirjamerkintäni 3.2.2022 toteaa matriisin kulmakiviksi hengittämisen ja ryhdin. Tavoitteena oli saada ohjelma läpi käytyä juhannukseen mennessä, mutta juhannus tuli ja meni enkä päässyt aikeessa alkua pidemmälle. Aika paljon vuosien mittaan minulle on kertynyt näitä keskeneräisiä aiesopimuksia itseni kanssa. Parasta Putkiston metodissa on kaksitahoisuus ja kunkin liikkeen pääasiallisen vaikutuksen nimeäminen. Alla päiväkirjamerkinnässä on maininta, että runomatriisin on tarkoitus olla oppimissapluuna eli "ohjenuora". 

Yritetään siis uudelleen, aloitan alusta nyt viikolla 41_2022. Kuudentoista teemaviikon päästä ollaan jo vuodessa 2023 ja helmikuun alussa. Viikon teemana kirjasta on kohdat 1. Virittäytyminen ja 17. Isku palleaan, pääteemana kohta 1. Stressi. Toivottavasti se jostain tuo hoikentumisen ja liikunnan lumo löytyy.

Kun kerta olen keksinyt jo reumalääkkeen ja selluliittilääkkeen, niin miksikäs ei sarjaans opisi laihdutuslääke. Mitkään perinteiset konstit eivät ole tähän mennessä tepsineet, joten lumelääkkeetkin on testattu, niillä ei ole ollut vaikutusta, ja orlistaatti on ikävä keksintö. Nyt kun paino on jumittunut, niin onnistuminen kertoo konstin löytyneen. 






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...