LISIÄ HOHDOKKAASEEN LUKUHAASTEESEEN 2022


Pikaetsinnän jälkeen löytyi vielä muutamia kriteerit täyttäviä teoksia kotikirjatosta ja täyttyi kokonaisen vuoden mittainen lukuhaaste kirja per viikko periaatteella. Koska osa kirjoista on hakuteoksia, ei niitä kannata kerralla lukea, mutta kun ao.kirja tulee kohdalle luen jonkin kiinnostavan tiedon ja kehittelen sen pohjalta jotain.

Vuosia olen pyrkinyt ja pyrkimykseksi on jäänyt lukemaan jonkin aforismikirjan päivä päivältä eli jokaisena päivänä jonkin esitetyn mietelauseen. Hopeakantinen kirja On ilon aika on lojunut hyllyssä vuosia, mutta vielä on kesken työstäminen. Samoin jossain vaiheessa kertyi erilaisia värityskirjoja, joilla piti taiteellisuutta käynnistettämän, on lojunut käyttämättömänä. Otan siitä läjästä nyt työstettäväksi Piirrä, väritä, suunnittele, kannet ovat hopeanväriset. Löytyi Tarujen Hellas kultakirjaimisin kansin, Signs & Symbols hopeakirjaimin varustettuna. 52 listan projektissa on kultaiset kirjaimet, Eroottisia myyttejä ja legendoja on kultaisin kirjaimin, Maailman nisäkkäät samoin.

Näin on aika pohjustaa lukuhaaste vuodelle 2022. Arvioni mukaan jokaiselle vuoden viikolle tästä listasta riittää jo oma tutkailtavansa. Aakkostettuna hohdokas lukuhaasteeni vuodelle on tässä:



1

4000 animal, bird & fish motifs

2

4000 flowers & plant motifs

3

52 listan projekti

4

Aikaa ajatella

5

Antiikin käsikirja

6

Bjarmien vallan kukoistus ja tuho

7

C.S.Lewis elämäkerta

8

Eroottisia myyttejä ja legendoja

9

Ettekö te tiedä kuka minä olen

10

How to develope chi power

11

Ihana elämä

12

Ikuinen nainen

13

Ilon aika

14

Intia, …

15

Itämaiden mytologia

16

Jaakko Löytyn virsikirja

17

Kadonnutta kahvilaa etsimässä

18

Karhun kannoilla

19

Kiinalaisen koettelemukset

20

Kirjaniekat

21

Kookas kansa

22

Kuldraamat

23

Kullervon tarina

24

Kulttuurien kiehtova historia: Myytit ja muut arvoitukset

25

Kulttuurien kiehtova historia: Tarunhohtoiset maat ja kaupungit

26

Kuvaleikekirja kalenteriin

27

Kuvanveistäjä ajassa ja tilassa

28

Käsilaukun syvin olemus

29

Maailman nisäkkäät

30

Maailmojen Herra

31

Myytit ja muut arvoitukset

32

Narrien laiva

33

Onnellisten saari

34

Piirrä, väritä suunnittele

35

Rakkauden atlas

36

Scandinavian mythology

37

Signs & Symbols

38

Sinulle osa 1

39

Sinulle osa 2

40

Sinulle osa 3

41

Sivistyksen filosofia

42

Sivistyksen käsikirja

43

Suomen lohkareet ja tarinakivet

44

Suomen luonto: Eläimet – nisäkkäät

45

Tammen musiikkitietosanakirja I

46

Tammen musiikkitietosanakirja II

47

Tarujen Hellas

48

Tarujen kirja

49

Ville Haapasalo – Et kuitenkaan usko

50

Ville Haapasalo - Junalla Moskovaan

51

Vlad Seivästäjä – Dracula

52

Yhteinen maa.


Pohjustin tulevaa vuotta, jona aikana aion lopullisesti luopua myös osa-aikatyöskentelystä ostamalla viime vuonna mm. Ruskinin teoksen Elemts of Drawing. Sekin on tietysti edellisten ohella lukuhaasteena, vilkaisin sitä ja silmiin osuivat sanat, että tärkeintä on harjoittelu. Meemikaavaksi muutettuna vuoden 2022 pyrkimykseni näyttää sikltä, että lähtökohta genoomi on jonkinlainen luontainen laiskuus, vitkuttelu,
prokrastinaatio, joka lisää stressiä, kun aikomukseksi jää yksi ja toinen hanke. Kirjana Kevo Lapin luonnon tutkimusasema, siinä on kauniita kuvia, lyhyitä tekstejä – helppo lähestyttävä. On ollut ilmeistä, että olen askarrellut paljon perinteen ja myyttisten aiheiden kanssa kirjoitus- ja tutkimustöissä, fenoomi on ollut viime vuosina myyttisen kentillä. Tähän siis tulee muutos, koska aion toteuttaa itseeni syventymisen projektin vuonna 2022. Tämä projekti kulminoituu mietekokoelmaan Ilon aika, jota aion käydä läpi päivittäin. Aie edustaa meemikaavan semeemikenttää.

Koska kestotelos on ryhtyä vaalimaan taiteilijaa itsessäni, niin joskus harjoittelu on aloitettava, jotta muutoksen saa aikaan. Värityskirja Piirrä, väritä, suunnittele on transfeemikirja tässä systeemissä. Taidevirikettä yllä pitävät taidekirjat, myös em. Ruskinin klassikko piirtämisen taidosta, mutta hohdokas-haasteen löydöksistä myteemiä edustaa Signs & Symbols, jossa on Altti Kuusamon johdanto. Ja ensimmäiseksi aion harjoitella piirtämistä haasteen no. 20 kirjan innoittamana. Tapanahan on piirtää kuvataideopintojen alussa ihmisen anatomiaa mm. alastonmalleja piirtämällä.

Ennen kaikkea hohdokas lukuhaaste ei ole suorittamishaaste, ilon kautta ilon aikaa kohti. Kyllä koronakin vielä jossain vaiheessa kukistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...