Hohdokas lukuhaaste

Kuluvan vuoden alussa innostuin vastaamaan kirjaston lukuhaasteeseen. Eilen kävin kirjastossa pitkästä aikaa, ja huomasin hyllyllä Maria Pettersonin kirjan Historian jännät naiset. Poimin myös joulunajan huviksi erilaisia kirjaston laatimia haastelistoja. Ensimmäisen haasteen tosin muodosti ihan käytännön onglema. Lompakossani ainaissäilyttämäni kirjastokortin huomasin kadonneeksi. Näinköhän se hullu ovaratyyppi on taas intoutunut tekosiinsa. No, kuoletin kortin ja sain uuden hauskemman näköisen tilalle. Mahdollinen kiusaamisen aktoivoituminen johtunee kahdesta syystä, joista se ennenkin on johtunut a) kulttuuririentojen aktivoitumisesta ja b) mytologiatutkimushankkeen edistymisestä. Joten joudun harkitsemaan teenkö aiettani enää koskaan enempää eteen päin, vai miten tässa käynee. Joulutauon joka tapauksessa aion pitää. Enkä aion luovuttaa, jos kiusaaminen jatkuu, hanke ei tosi asiassa merkitse minulle enää yhtään mitään. Sen sijaan kansalaisten yhtä turvattomammaksi ja mielivaltaisemmaksi käyvä elämänmeno erilaisten vallanhimoisten tehojen siivittämän saattaa ruveta kovastikin kiinnostamaan.

Koronan hoidon kansalaisten eriarvoistaminen on irvokasta. Ja todella minulla on aiheellinen syy epäillä korona tuotetun tahallaan, perustelen sitä presidentti Sauli Niinistön sanoilla heti korona-aallon alussa vuonna 2020. Tämä voi kestää pitkään, useampia vuosia. Mistä tiesi, ennustajaeukkona häntä ei voine pitää, kokemusta vastaavasta ei ollut, joten ei skenaarioitakaan ellei ollut tiedossa, millainen hanke oli käynnistetty. Mutta aivan kuten atomipommi, ase osoittautui tehokkaaksi, liiankin tehokkaaksi, mutta kukaan ei kykene pysäyttämään sitä enää. Rokoteinnokkuus on jo nykyään lähes farssi. Miettikää ja laskekaa, kannattaako erittäin kallista rokoterumbaa vetää epävarman kolmen kuukauden suojan takia. Vai kannattaisiko miettiä, miten immuniteettia voi tehostaa.


Ei ainakaan eristämällä, se on varma. Osittain uskon flunssarokotteiden olevan jopa syynä virusten voimaantumsieen ja ihmsiten oman immunologisen kyvyn heikentymiseen. Kun ei haluta kestää pientä epämukavuutta, hankitaan tahallaan suuria vaikeuksia. Mytötuntoni on tehohoitajien ja muun hoitohenkilökunnan puolella, tauoton hätävalmius ei sovi kenellekään, varmasti väsyy. Joskus olen kommentoinut ja irvinyt hyvää johtajuuttakin, mutta hyvä johtaja tuntee huolta alaistensa jaksamisesta. Kukaan ei jaksa loputtomiin. Epäilen tämän varaan lasketunkin, maailman herruutta tavoittelevat tahot ovat tarkoituksellsiesti pyrkineet saamaan maailman kaaokseen, jolloin valta on helppo kaapata. Tönäisee pikkuisen, niin koko yhteiskuntarakennelma romahtaa. Vallanhimo sokaisee järjen, mutta erittäin mielellään ratsastaa ns. tieteellä ja sen saavutuksilla. Mendelkin oli omistautunut tutkimuksilleen, otulempiä on edelleen ekskuudessamme. Jotkut sellaistakin rahoittavat.

Otan muutoinkin kevyemmin joulujräjestelyt. Tortut on paistettu, lahjat suurimmaksi osaksi hankittu, osa joulusiivouksista tehty. Aion nauttia lukemisesta joulun aikaan , johon kuuluu must-lukemsiena Tolkienin lapsilleen tekemä joulukirja, ja kuten sopii kannessa on joulun punaista ja kultaa sekä tonttu. Tositaiseksi omani. Haaste tulee näkyviin viikolla 52_2021. Kriteerinä valinnalle on kotikirjastosta löytyneet metallinhohtoiset kannet (ei pelkkä selkämyksen kultaus). Löytyi niitä sitten ihan riittävästi yhden vuoden tarpeiksi. Suurin osa varsin huterasti luettuja, tai sitten ei ollenkaan. 

Teemojen muodostaminen on kivaa, vaikka niitä ei aina onnistuisikaant ai ehtisikään toteuttaa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi.

Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...