Eläkepäivien 1. viikko

 Yleensä pitäisi kai hiljentää työtahtia ennen lopullista vetäytymsitä, mutta minä ene htinyt. Päin vastoin tahtia oli entisestään kiihdytettävä, jotta sain edes jota kuinkin aiotun tehdyksi. Läksiäiset pidettiin Tampereella hotelli Tammerissa, erinomaisen sijainnin, ruuan ja palvelun vuoksi. Noin puolimatkassa Poria ja Helsinkiä. 

Sen seurauksena olen juhlavasti alkanut aamuni erikoisherkkusuklaalla kukka-asetelman kera. Harmi vain tuo minun sitkeyteni, onnistuin vimmatusta naputtelusta saamaan rasitusvamman oikeaan olkavarteen, ja vappuaatosta alkaen oikeaa käsivartta ja lonkaan särkee aika paljon. Joten liikunta on jo osin otettukin päiväohjelmaan. 

Ilmaishuveja ja hyvinvointipalvelujakin riittää toistaiseksi. Päivät vain vilajavat ohi, joka päivä olen kokannut, sanovat että teen hyvää ruokaa. Lopputerveystarkastuksessa todettiin verenpaineen olevan koholla, 158 joten se on ensimmäinen tavoite. Lukema on saatava alas päin, ja tiistai-iltana se olikin jo laskenut kymmenen pykälää alas päin. 

Vaikka alun perin suunnittelin ensimmäiseksi siivoavani työhuoneen kaaoksen, niin olen kuitenkin aloittanut olohuoneeseen rantautuneista kirjoistani. Aihepiirien semanttinen struktuuri antoi mielenkiintoisen kuvan tahtopyrkimyksistäni, joskaa ei millään tavoin yllöttävä. Roina-aatoskategoriassa olohuoneen käsittely edustaa systeemissä luontomyteemiä/sententiaa, joka kirjasumassa on ryhmitelty maa ja matkat -luokkaan ja edustaa suojattomuuden tunnelukkoa. 

Alkuperäinen ryhmittely. 

2. Luonto / MAA JA MATKAT – OLOHUONE  - SUOJATTOMUUS
A) Nainen: Naisnäkökulma & Alussa oli nainen
B) Elämä: Yhdeksän elämää & In Search of Answers
C) Matkakertomus: Teiden armoilla Australiassa & Don Quijoten maa

Enkä yhtään näistä lukemattomista ole vieläkään lukenut, jossain luurannevat. Vappuna käsittelin makuuhuoneen kirjahyllyn alsutavasti ja tuon tilan roina-aatoskategoria on seuraava: 

16. Fantasia / HUVI – MAKUUHUONE – EMOTIONAALINEN ESTYNEISYYS
A) Naurusta; Nauru & Naurun ja unohduksen kirja
B) Pakinat: Valentin Lyhyesti & Kärsiskö puhutella
C) Vääristymät: Tosi on! & Introduction to Piercean visual…

Tästä ryhmästä muistan tehneeni ainakin pakinoista selvää ja heitin menemään jo aikaa sitten. Muut ryhmän kirjat lienevät jäljellä. Tuloksena oli, että tässä kategoriassa lukemattomia oli yhteensä 35, joista kolme uutta hohdokasta haastetta eli P. Mustapään runoja, Pölösen Tulevaisuuden lukujörjestys lukujöärjestys ja kiinalaiaisen naisen elämsätä kertova Enemmän kuin puoli taivasta. Joten naiseusteema on molemmissa tavallaan läsnä. 


Ensi yön aion nukkua hyvin, otan särkylääkettä. Hyviä unia kaikille. Olohuoneen lukemattomiin kuuluu elämkertoja, yksi Lönnrotista, yksi Mannerheimsita, yksi Katariina Suuesta ja yksi Tolkienistas. Aloitan naiseusteemasta, ja luen Katariinan elämsät ja työstä. Vaikuttaa siltä, että lukemiseen jää hyvinkin aikaa, koska mytologiaa Venäjälle ei ainakaan tarvitse ryhtyä tekemään, sota ei lopu tänä keväänä, tuskin ainakaan pariin vuoteen. Pakotteet vaiktutavat hullun hommalta ja tehottomalta toiveajattelulta, mutta jotainhan sitä on yritettävä, jotta ei vaikuttaisi aivan toivottamalta tilanteelta. 
Olen ennenkin sanonut, etten usko pakotteisiin. Tässä tapauksessa olisi ehkä ollut viistasta tietää, mitä tarkotitaa sananparsi: Ei tulta ilman halkoja. 

Kun aikanaan harjoittelin tunnistamaan puheesta merkittäviä lapsuksia, niin sanonpahan vain että outo on tuo lehdistön väite Niinistön Nato-kannan muutoksesta. Presidenttimme nimen omaan julksiesti sanoi susotuneensa toiseen presidenttikatueensa varmsitaakseen Suomen Nato-jäsenyyden etenemsien. Ei kanta mikiskään mukamas Putinin puheiden takia muuttunut. Ja puolueettomuudestaan SUomi luopuu liittyessään Natoon, ja liittyy Naton etupiiriin. Eikö Putin ole siinä väitteessään ihan oikeassa? Suomi on poliittisesti tosi tyhmä ja tumpula maa, pitäisi kilahtaa itse kunkin päässä, kun Biden kiittää Unkrainaa siitä, että se sotii heidän puolestaan. Tai kun Eurooppa kiittää, kun ukrainalaiset on höynäytetty sotatilaan, jossa viattomat kärsivät ties kuinka kauna ja länsimaat edesauttavat asevarustelulla sodan jatkumsien ja rauhanneuvottelut. Irvokasta ja julmaa mediapeliä tämä on. Myötätuntoni on tavallsien ukrainalaisen puolella, mutta suurin osa venäläisistä on myös sotahulluja. Kansakunta, joka on vitsikulttuuriltaan verhotun puheen mestari, mukamas ei tiedä, mitä tarkotitaa peiteilmaisus sotaoperaatio. Sotaoperaatio = sotatila. Merkitys ei ole sanamuodossa yksistään, se on myös tulkinnassa, konteksisa ja yleisessä ällitasossa. 

Natoon menemistä tuskin enää voi estää, vaikka tyhmin teko ikinä se onkinb Suomen hallitusvallalta. Hesarin ylistys Risto J.Penttilän oraakkelin  lahjoista on sekin erittäin rivolokinen, koska totta kai hän Nato-lobbarina osasi ennsutaa tulevan (johon hyvin tietoisesti ns. salaisuuksia sisältävien seurojen taholta pyrittiin.)  Voi veljet!  Naiset ja lapset jäävät nykyusodan jalkoihin, se on varma. Enkä tässä asiassa usko edes ihmeisiin, koska sille ei ole perustetta, pahuus on puolin ja toisin maailmassa niskan päällä aikanamme. 

PS 

Muuten mielenkiintoisesti, pukeutuessani päättäjäisiltaa varten, pukuun varaamani korun kiinnike katkesi, silmälasien kehys murtui. Kukaan ei kestä määräänsä enempää.




Hyvää pääsiäistä Hiljaisesta huoneesta

 Kun elämä on rajallista, on lohdullista saada perspektiiviä aikakäsitykseen. Palatessani maaliskuun tiputussessiosta, huomasin Kolmiosairaa...